Skip to main content

Eerlijke handel, ook op school?!

EN OF!
 

Vanuit de overtuiging dat kinderen en jongeren een luide stem hebben, kabaal kunnen maken, gedreven zijn en een niet aflatend enthousiasme hebben, gaan we aan de slag met leerlingen én leerkrachten om te tonen dat een eerlijke wereldhandel kán.  

Oxfam-Wereldwinkels ondersteunt scholen in het integreren van eerlijke handel op school op verschillende manieren. We bieden scholen een waaier van methodieken en modellen om leerlingen te informeren, hen bewust te maken en te activeren omtrent eerlijke handel.

Scholenacties

Twee keer per jaar schiet het hele onderwijslandschap in actie! Naar aanleiding van World Fair Trade Day roepen we scholen op om de problemen in de wereldhandel aan te kaarten tijdens 'Handel nu’, op de tweede vrijdag van mei.

Ook tijdens de Week van de Fair Trade in oktober wordt België overspoeld door té gekke acties. Onder de noemer 'QUE?! Afvoeren dié handel!' tonen duizenden scholieren dat een eerlijke wereldhandel kán.

Herbekijk de acties van de laatste editie

HERBEKIJK DE ACTIES

 

Educatief aanbod

We werkten heel wat materiaal uit waarmee je aan de slag kan gaan, binnen én buiten de schoolmuren. Zowel voor het lager als het secundair onderwijs liggen de methodieken voor het grijpen. Bekijk een overzicht van al ons lesmateriaal.

Onderaan deze pagina vind je een overzichtelijke catalogus met ons hele aanbod infomateriaal voor het schooljaar 2016-2017. Zo hopen we je mee op weg te zetten om ook in jouw school eerlijke handel de aandacht te geven die het verdient.

 

Wereldwinkel op School

Wereldwinkel op School gelijkstellen aan een verkoopsstand op school? Geen sprake van! Een Wereldwinkel op School (WoS) zorgt voor een fijne mix tussen actie, educatie en verkoop van eerlijke handel. Het is een project van scholieren zelf, en het is natuurlijk geweldig plezant! Lees meer over wat WoS is en kan zijn.

 

Ondersteuning op maat: traject eerlijke handel op school

Dompel je school onder in eerlijke handel. Een traject rond eerlijke handel is een fantastische manier om iedereen mee te nemen in het achterliggende verhaal. Wat dacht je van een bezoek aan de wereldwinkel, proeverijen of zelfs een partner uit het Zuiden op bezoek in je school? Samen met jou zoeken we graag naar een traject op maat.

Ook op vlak van nascholing organiseren we zelf, en soms in samenwerking met andere partners, nascholingsdagen voor leerkrachten.

Zit je met prangende vragen over eerlijke handel op school? Wij laten geen enkele vraag onbeantwoord! Je bereikt ons vlotjes op scholen [at] oww [dot] be of via 0497/58.38.97.

Documenten