Skip to main content

Scholenacties

Oproep aan alle scholen! Verzamelen geblazen! Maak, samen het draagvlak voor een gereguleerde wereldhandel aantoonbaar groter! Twee keer per jaar roept Oxfam-Wereldwinkels scholen op om té gekke, laagdrempelige acties in elkaar te steken om de wereld te tonen dat het zo niet verder kan. Wij zorgen ervoor dat het draagvlak zichtbaar wordt op de online landkaart! Elke stem telt! Elk stem maakt een verschil! Laten we samen onze stem verheffen, laten we tonen dat het anders moet én dat we geloven in een eerlijke wereldhandel!

In schooljaar 2017-2018 zijn onze twee scholenacties: 'QUE?! Afvoeren dié handel!' (Week van de Fair Trade in oktober 2017) en 'Handel nu!' (World Fair Trade Day in mei 2018). Meer dan ooit tevoren zullen we die twee acties dit schooljaar aan elkaar linken. Waar we met 'QUE?!' verontwaardiging willen zaaien, willen we met 'Handel nu!' vooral actie oogsten. 

 


 

1) QUE?! Afvoeren dié handel! – Week van de Fair Trade (okt 2017)

 

  • Wat? QUE?! Afvoeren dié handel!
  • Thema? koffie
  • Wanneer? van 4 tot 14 oktober 2017
  • Bekijk de resultaten opque.oxfamwereldwinkels.be

 


 

2) Handel nu! – World Fair Trade Day (mei 2018)

Kruis de eerste twee weken van mei 2018 alvast aan in je agenda. Werk een actie uit, schreeuw het van de daken, voer uit en amuseer je te pletter! 


Organiseer een traject rond eerlijke handel doorheen het schooljaar

Acties geven het beste resultaat als iedereen het verhaal erachter kent en zich betrokken voelt. We stimuleren en ondersteunen scholen om doorheen het hele schooljaar trajectmatig rond eerlijke handel te werken. Dit proces is een fantastische manier om leerlingen mee te nemen in het achterliggende verhaal van eerlijke handel.

Wat dacht je van een bezoek aan de wereldwinkel, proeverijen, of zelfs een partner op bezoek op je school? Contacteer ons en samen met jou zoeken we naar een traject op maat. Wij zijn alvast superenthousiast! Doen jullie mee?