Skip to main content

Scholenacties

Scholen te lande, verzamel jullie en schiet in actie! Want twee keer per jaar roepen we vanuit Oxfam-Wereldwinkels scholen op om zich te verzamelen, om té gekke acties in elkaar te steken en om de wereld te tonen dat het zo niet verder kan. Laten we onze stem verheffen, laten we tonen dat het anders moet én dat we geloven in een eerlijke wereldhandel.

In schooljaar 2017-2018 zijn onze twee scholenacties: 'QUE?! Afvoeren dié handel!' (Week van de Fair Trade in oktober 2017) en 'Handel nu!' (World Fair Trade Day in mei 2018). Meer dan ooit tevoren zullen we die twee acties dit schooljaar aan elkaar linken. Waar we met 'QUE?!' verontwaardiging willen zaaien, willen we met 'Handel nu!' vooral actie oogsten. 

 


 

1) QUE?! Afvoeren dié handel! – Week van de Fair Trade (okt 2017)

 

  • Wat? QUE?! Afvoeren dié handel!
  • Thema? koffie
  • Wanneer? van 4 tot 14 oktober
  • Info, inspiratie, registreren? zie que.oxfamwereldwinkels.be

 


 

2) Handel nu! – World Fair Trade Day (mei 2018)

 

handel nu

Blokkeer 12 mei 2018 alvast in je agenda. Werk een actie uit, schreeuw het van de daken, voer uit en amuseer je te pletter! 


 

Organiseer een traject rond eerlijke handel doorheen het schooljaar

Acties geven het beste resultaat als iedereen het verhaal erachter kent en zich betrokken voelt. We stimuleren en ondersteunen scholen om doorheen het hele schooljaar trajectmatig rond eerlijke handel te werken. Dit proces is een fantastische manier om leerlingen mee te nemen in het achterliggende verhaal van eerlijke handel.

Wat dacht je van een bezoek aan de wereldwinkel, proeverijen, of zelfs een partner op bezoek op je school? Contacteer ons en samen met jou zoeken we naar een traject op maat. Wij zijn alvast superenthousiast! Doen jullie mee?
 

Documenten