Skip to main content

Scholenacties

Scholen te lande, verzamel jullie en schiet in actie! Want twee keer per jaar roepen we vanuit Oxfam-Wereldwinkels scholen op om zich te verzamelen, om té gekke acties in elkaar te steken en om de wereld te tonen dat het zo niet verder kan. Laten we onze stem verheffen, laten we tonen dat het anders moet én dat we geloven in een eerlijke wereldhandel.

In schooljaar 2016-2017 zijn onze twee scholenacties: 'QUE?! Afvoeren dié handel!' (Week van de Fair Trade in oktober 2016) en 'Handel nu!' (World Fair Trade Day in mei 2017). Meer dan ooit tevoren zullen we die twee acties dit schooljaar aan elkaar linken.

Waar we met 'QUE?!' verontwaardiging willen zaaien, willen we met 'Handel nu!' vooral actie oogsten. Beide scholenacties zullen in het teken staan van de twee belangrijkste grondstoffen van chocolade, namelijk cacao en (riet)suiker.
 


 

1) QUE?! Afvoeren dié handel! – Week van de Fair Trade (okt 2016)

que mailbanner

  • Wat? QUE?! Afvoeren dié handel!
  • Thema? chocolade, met focus op de cacao- en rietsuikerketen
  • Wanneer? van 5 tot 15 oktober
  • Info, inspiratie, registreren? zie que.oxfamwereldwinkels.be

Aan de actie was zoals elk jaar een wedstrijd gekoppeld.

De jury selecteerde met grote zorg volgende deze 6 laureaten voor 2016.

 


 

2) Handel nu! – World Fair Trade Day (mei 2017)

 

handel nu

Blokkeer 12 mei 2017 alvast in je agenda, verzamel kilometers voor eerlijke handel of bedenk een andere actie. Centraal staan de rijstboeren uit Laos. Werk een actie uit, schreeuw het van de daken, voer uit en amuseer je te pletter! Lees er alles over op www.fairtradeday.be.

Hier kun je het verslag lezen van de vorige editie.

 


 

Organiseer een traject rond eerlijke handel doorheen het schooljaar

Acties geven het beste resultaat als iedereen het verhaal erachter kent en zich betrokken voelt. We stimuleren en ondersteunen scholen om doorheen het hele schooljaar trajectmatig rond eerlijke handel te werken. Dit proces is een fantastische manier om leerlingen mee te nemen in het achterliggende verhaal van eerlijke handel.

Wat dacht je van een bezoek aan de wereldwinkel, proeverijen, of zelfs een partner op bezoek op je school? Contacteer ons en samen met jou zoeken we naar een traject op maat. Wij zijn alvast superenthousiast! Doen jullie mee?
 

Documenten