Sol y Cafe

In onze streek, aan de oostkant van het Andes gebergte wordt enorm veel koffie geproduceerd. Wij van Sol y Cafe kiezen voor kwaliteit en zetten ons dagelijks in om de beste koffie te exporteren.
Javier Dominguez, export manager Sol y Cafe
  • Partner sinds 2011
  • Rechtstreekse aankoop van BIO arabica koffie
  • Jaén, Peru
  • Noord-Peru

Onze coöperatie Sol y Cafe verenigt een duizendtal leden, verspreid over een groot gebied aan de oostkant van de Andes in Noord-Peru. Ook onze coöperatie ontstond uit de vroegere koepel van coöperaties Cepicafé (net zoals Norandino).

Onze streek is uitermate geschikt voor de teelt van koffie. 70% van de koffie die Peru exporteert wordt in onze regio geproduceerd, waarvan 30-40% door coöperaties. Aan koffie geen tekort! Maar kwaliteit is voor ons veel belangrijker dan volume. Dankzij een gemotiveerd management en een goed controlesysteem zetten wij ons dagelijks in om de beste koffie te kunnen exporteren. Onze leden halen dan ook jaarlijks hoge prijzen in de nationale koffiewedstrijd. Telkens een mooi duwtje in de rug!

Onze coöperatie bezit geen eigen verwerkingsinstallatie, maar onze koffie wordt naar Piura gebracht, de Andes over, voor verwerking in de fabriek van Norandino.

Naast kwaliteit vinden wij het als management van de coöperatie belangrijk om de leden zo goed mogelijk te betrekken bij de hele koffieketen en alles wat er bij komt kijken. Wij proberen bijvoorbeeld de boekhouding zo duidelijk mogelijk voor te stellen aan onze leden, zodat zij beter begrijpen voor welke uitdagingen de coöperatie staat en waarom wij wel of niet kunnen investeren in bepaalde zaken.