Skip to main content

Nascholing voor leerkrachten

Ben je leerkracht en wil je je leerlingen graag iets vertellen over het Zuiden en (on)eerlijke handel? Dan ben je aan het juiste adres! Binnen ons aanbod voor scholen vind je ook heel wat nascholingen voor leerkrachten, gespreid over heel Vlaanderen. Hieronder lees je er alles over.

27 maa, 2018

Voorstelling EDO-werkvormen

In deze workshop stellen we korte, praktische en vaak actieve werkvormen voor die makkelijk zijn in te passen in een les, of tijdens een winkelbezoek van een klas. We halen de mosterd bij het EDO-kader (Educatie voor Duurzame Ontwikkeling) van Djapo, en thematiseren wereldhandel door middel van de drie vaardigheden systeemdenken, filosoferen en creatief denken.

Deze werkvormen zijn op maat van kleuter- en lager onderwijs. In de korte nabespreking willen we graag polsen naar de voorkeuren en opmerkingen van de deelnemers.

Praktisch:
 • Waar & wanneer? zaterdag 21 april van 10u00 tot 12u45, Nationaal Secretariaat, Ververijstraat 17, 9000 Gent (nabij Gent-Dampoort)
 • Voor wie? leerkrachten en scholenvrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels (met focus op lager en kleuteronderwijs)
 • Inschrijven? geregistreerde vrijwilligers: gebruik Copain, niet-geregistreerde leerkrachten: mail scholen [at] oww [dot] be (subject: Inschrijving%20voorstelling%20EDO-werkvormen)

 

PeaceWijzer

praktijkdag over vrede en duurzame ontwikkeling

PeaceWijzerVan internationale conflicten tot pesten en haatspraak op school: brandend actuele kwesties, maar hoe pak je dit aan op klas- en schoolniveau? En wat heeft dat met duurzame ontwikkeling te maken? Kom het ontdekken op onze praktijkdag 'Peacewijzer' op donderdag 26 april in Gent!

Het wordt een boeiende dag boordevol inspiratie om aan de slag te gaan over thema's als oorlog en vrede, kinder- en jongerenrechten, verbindende schoolcultuur, praten over moeilijke onderwerpen, omgaan met haatspraak, ... En dat volgens de principes van educatie voor duurzame ontwikkeling. Want zonder vrede geen duurzame wereld en omgekeerd! Verwacht je aan een heel dag met boeiende sprekers, workshops en uitwisseling.

Praktisch:
 • Waar & wanneer? donderdag 26 april 2018, Artveldehogeschool Gent
 • Voor wie? leerkrachten secundair onderwijs
 • Inschrijven? meer info en inschrijvingen vind je op de site van het evenement

 

Eerlijk duurt nog langer!

trajectbegeleiding voor leerkrachten 3de graad lager onderwijs

Eerlijk Duurt Het LangstWil je als leerkracht 3de graad Lager Onderwijs wat extra ondersteuning om aan de slag te gaan met de digitale lessenreeks 'Eerlijk duurt het langst'? Dan kan je voor een nascholing of coaching terecht bij de educatieve organisatie Djapo.

Praktisch:
 • Waar & wanneer? gezamenlijk af te spreken
 • Voor wie? leerkrachten 3de graad lager onderwijs
 • Meer info? bezoek de site van Djapo

 

Coöperatief Leren in Multiculturele Groepen (CLIM-methode)

Coöperatief Leren Multiculturele GroepenWil je aan de slag met coöperatief leren? De lesmethodieken rond de cacao- en suikerproblematiek zijn een echte aanrader voor alle leerjaren van 3de graad LO t.e.m. 3de graad SO. Bekijk hier de methodieken over cacao en over suiker.

Praktisch:
 • Waar & wanneer? gezamenlijk af te spreken
 • Voor wie? leerkrachten 3de graad LO t.e.m. 3de graad SO
 • Meer info? mail naar scholen [at] oww [dot] be (subject: Aanvraag%20nascholing%20Co%C3%B6peratief%20Leren)