Skip to main content

Nascholing voor leerkrachten

Ben je leerkracht en wil je je leerlingen graag iets vertellen over het Zuiden en (on)eerlijke handel? Dan ben je aan het juiste adres! Binnen ons aanbod voor scholen vind je ook heel wat nascholingen voor leerkrachten, gespreid over heel Vlaanderen. Hieronder lees je er alles over.

27 okt, 2016

Oxfam Vormingsdag met lerarenlunch

Oxfam Vormingsdag
Op zoek naar kant-en-klaar lesmateriaal voor in de klas? Of eerder nieuwsgiering naar hoe je de leerlingen én de school kan betrekken in een project op langere termijn? Wil je weten hoe de Boliviaan Samuel omgaat met klimaatverandering in de documentaire Samuel in the Clouds? En tussendoor genieten van een (h)eerlijke en duurzame lunch?

Dit is wat de Oxfam Vormingsdag je te bieden heeft tijdens een inspirerende ontmoeting tussen iedereen die geïnteresseerd is in het educatieve aanbod van Oxfam.

In 't kort:

 • Wat? Oxfam Vormingsdag
 • Wanneer? donderdag 19 januari 2017 van 09u15 tot 15u45
 • Waar? Vier-Windenstraat 60, 1080 Brussel
 • Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is in het educatief materiaal van Oxfam

Wil je meer info over de workshops en je al inschrijven? Klik dan hier. De Oxfam Vormingsdag is gratis en wordt georganiseerd door Oxfam-Solidariteit, Oxfam-Magasins du Monde en Oxfam-Wereldwinkels.

 

Trajectbegeleiding: Eerlijk duurt nog langer!

Eerlijk Duurt Het LangstVoor leerkrachten 3de graad LO

Wil je als leerkracht 3de graad Lager Onderwijs wat extra ondersteuning om aan de slag te gaan met de digitale lessenreeks 'Eerlijk duurt het langst'? Dan kan je voor een nascholing of coaching terecht bij de educatieve organisatie Djapo.

 In ’t kort:

 • Wat? Nascholing of coaching door Djapo
 • Wanneer & waar? Gezamenlijk af te spreken
 • Voor wie? Leerkrachten 3de graad lager onderwijs

Meer info vind je terug op de site van Djapo.

 

Nascholing ‘Actie op school’: ActieWijzer

ActieWijzerVoor leerkrachten SO

De ActieWijzer is een praktijkdag voor leerkrachten secundair onderwijs. Je krijgt er inspiratie hoe je een actie voor duurzame ontwikkeling kan organiseren op school. Wat geeft leerlingen of leerkrachten goesting om voor zo’n actie te gaan? Hoe verhoog je de slaagkansen? Wat werkt, wat niet? 

Voor deze praktijkdag slaan Bos+, Broederlijk Delen, Caritas International, Globelink, Kleur Bekennen, MOS, Oxfam-Solidariteit, Oxfam-Wereldwinkels, Protos, Studio Globo, Via Don Bosco en 11.11.11 de handen in elkaar. Een heleboel expertise bij elkaar, dus!

In 't kort:

 • Wat? Praktijkdag over het organiseren van acties voor duurzame ontwikkeling in het secundair onderwijs
 • Wanneer & waar? Op 22 november in Gent en op 29 november in Leuven
 • Voor wie? Leerkrachten secundair onderwijs

Meer info en gratis inschrijven: actiewijzer.blogspot.be

 

Coöperatief Leren in Multiculturele Groepen (CLIM-methode)

Coöperatief Leren Multiculturele GroepenWil je aan de slag met coöperatief leren? De lesmethodieken rond de cacao- en suikerproblematiek zijn een echte aanrader voor alle leerjaren van 3de graad LO t.e.m. 3de graad SO.  Bekijk hier de methodieken over cacao en over suiker

In 't kort:

 • Wat? Nascholing over coöperatief leren
 • Wanneer & waar? Gezamenlijk af te spreken, in schooljaar 2016-17
 • Voor wie? Leerkrachten 3de graad LO t.e.m. 3de graad SO

Meer info en nascholing aanvragen doe je per mail op scholen(at)oww.be