Skip to main content

Wedstrijd voor scholen: QUE?! Afvoeren dié handel!

Wat een KABAAL! Met méér dan 26.000 riepen we het uit: 'Afvoeren dié handel!' Samen staan we sterk. Door met zovelen te tonen dat we het niet eens zijn met hoe de wereldhandel verloopt, laten we zien dat we willen we dat politici actie ondernemen. Zo vechten we voor regels die ervoor zorgen dat cacaoboeren weer goesting krijgen om te boeren.

30 okt, 2015
QUE?!

Het plezier, het enthousiasme en de goesting waar scholen mee aan de slag gingen, het was fantastisch om te zien. We gaan uit ons dak bij het bekijken van de vele filmpjes en foto’s. Zoveel creativiteit, zoveel engagement. Over de provincies heen, binnen en buiten de schoolmuren, op verschrikkelijk veel verschillende manieren schoten jullie in actie. Wij zijn écht supertrots!

Zagen jullie de recordpoging chocoladerepen-mozaiëk passeren in Halen? KA Berchem zette de straten op zijn kop met een parade, KTA1 Hasselt werd bestormd door chocoladevuisten tegen het chocoladeonrecht. In Lier werden leerlingen uitgedaagd om de belemmeringen die producenten ervaren te ‘prikken'. De bewoners van Overijse wisten ook niet wat er gebeurde: de markt werd overspoeld door GITO Overijse! Er werd ook gedanst, gesprongen, affiches gemaakt en véél kabaal gemaakt.

Tromgeroffel ...
Hier zijn de winnaars van de scholenwedstrijd 'QUE?! Afvoeren dié handel!':

Jullie verdienen, één voor één, een enorm applaus. Voor jullie enthousiasme, voor jullie gedrevenheid, voor jullie engagement. Dankjewel om samen met ons te strijden voor een eerlijke wereldhandel! 

Wij kijken al uit naar de volgende scholenactie 'Handel Nu!', die plaatsvindt op 13 mei 2016. Jullie zijn er toch ook bij?

Documenten