Skip to main content

Werknemers aan het woord: Frank Vandooren

In 2005 kreeg ik de kans om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik was al enkele jaren vrijwilliger bij de lokale wereldwinkel en werkte al 21 jaar als beleggingsadviseur bij KBC, maar wou graag een job met een échte meerwaarde.

21 maa, 2018

Ik startte mijn loopbaan bij Oxfam als vertegenwoordiger voor West- en Oost-Vlaanderen. Ik ging de baan op en trok naar bedrijven, overheden, instellingen,… om hen te overtuigen van de kwaliteit van onze producten maar ook van de meerwaarde hiervan voor onze partners in het Zuiden. 

Ondertussen overtuig ik nog altijd bedrijven en organisaties, maar ik word meer en meer zelf gecontacteerd voor Oxfams koffieservice of ons aanbod van koffieautomaten.  Ik vind het zeer aangenaam dat onze klanten ons als een zeer professionele partner beschouwen om hun zakenrelaties en collega’s te laten genieten van een heerlijke kop koffie, thee, chocomelk of andere fairtradeproducten. Vaak mogen we bij hen ook eindejaarsgeschenken of seizoenchocolade voorstellen.

Onder impuls van Oxfam heeft fair trade de laatste jaren meer en meer aan belang gewonnen.  Ik denk dat bedrijven of organisaties die echt geven om eerlijke handel verder gaan kijken dan de prijs alleen. Ze willen vooral ook  impact ter plaatse zien en gaan daarom, meer en meer, mee aan de kar van Oxfam Fair Trade trekken. Want wij hebben natuurlijk die impact: het is onze bestaansreden.

Ik krijg regelmatig de opmerking dat ik mijn verhaal zo enthousiast breng.  Ik antwoord dan altijd graag dat dit niet zo moeilijk is : we hebben zeer kwalitatieve en lekkere producten in ons aanbod, gekoppeld aan een zeer mooi verhaal. Dit is toch de mooiste job die er bestaat ? ;-)

Frank

BewarenBewaren

Aanverwant