Skip to main content

Workshops

In Theaterzaal Scala worden thematieken rond eerlijke handel aangeboden aan iedereen die het horen wil, in het comfort van een fluweelzacht rood zeteltje. Onderstaande workshops staan open voor iedereen, de vormingen die specifiek voor vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels bedoeld zijn vind je op deze pagina.

Geen tijd of zin om zelf te plannen? Volg het traject van ‘Nieuwsgierige’ of ‘Kenner’ en laat je verrassen. Meer info over de trajecten vind je bij het infopunt, buiten op de parking. Of download de trajecten hier.

5 sep, 2016
Fair Forum 2015

Alle kaarten op tafel VERHUISD

Met ‘Alle kaarten op tafel’ gaan we terug naar de kern van de zaak: wat zijn op dit moment de grote uitdagingen voor eerlijke handel en Oxfam-Wereldwinkels? Welke zijn de grootste barrières voor eerlijke wereldhandel? Hoe gaan we hier mee om? In deze workshop vertellen we je aan de hand van concrete voorbeelden de basisuitleg van de algemene dossiers van 'Alle kaarten op tafel'.

  • Theaterzaal Scala: 14u15 – 15u15

 

Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP)

In deze sessie leggen we Ferdi De Ville, docent Europese Studies aan de Universiteit Gent en coauteur van het boek ‘De waarheid over het Trans-Atlantisch Handels- en Investeringsverdrag’, een aantal veelgestelde vragen voor over het TTIP en soortgelijke handelsverdragen. Welke impact hebben deze handelsverdragen op de globale handelsarchitectuur? En wat doen ze met de kansen van ontwikkelingslanden op de internationale markt?

  • Theaterzaal Scala: 15u30 – 16u30

Heb je een prangende vraag over TTIP die je zeker aan Ferdi wil stellen? Bezorg ze ons op voorhand via wereldwinkelsinactie [at] gmail [dot] com en wij zorgen ervoor dat ze aan bod komt.


 

Fair Trade@Home

Zin in een proevertje? En vooral om te horen hoe je zo’n Fair Trade@Home of proevertjesworkshop best organiseert? Wees welkom, of je nu een Oxfam-vrijwilliger bent of een sympathisant die hier meer over wil weten. In deze workshop maken we zelf geen hapjes. Maar we proeven ze wel! Ondertussen vertellen we je alles over de Fair Trade@Home wijn-, koffie- en theedegustaties, en over onze workshops 'chocolade', ‘proef de wereld’ en ‘sappen en cocktails’.

  • Feestzaal Lux: 13u00 – 13u45

 

Oxfam for dummies VERVROEGD

Wat is eerlijke handel precies? En hoezo, er zijn drie Oxfams in België? Wat doen die hier en in het Zuiden? Wat zijn wereldwinkels? Wat kan je er zelf doen als vrijwilliger? Ken je één of meerdere antwoorden niet (helemaal)? Goed nieuws! Deze vorming lost dat helemaal op.

  • Feestzaal Lux: 14u00 – 14u45

 

Lounge NIEUW

Zo hard verontwaardigd over de hele handelssituatie dat je er even moet van gaan zitten? Dat begrijpen we. Haal een drankje en maak het je gezellig!

  • Feestzaal Lux: 15u00 – 16u45