Skip to main content

World Fair Trade Day - 12 mei 2018

12 mei: World Fair Trade Day. Een feestelijke dag, zou je denken? Niks is minder waar. De strijd voor meer rechtvaardige wereldhandel is actueler dan ooit. In april van dit jaar bracht Oxfam-Wereldwinkels het onderzoeksrapport Cacaobarometer uit, samen met Voice, het Europese netwerk van organisaties die zich inzetten voor een duurzame cacaosector. Uit dat onderzoek blijkt dat de chocolade-industrie goed is voor miljarden dollars per jaar, terwijl de cacaoboeren nog steeds in extreme armoede leven. En dat is nog maar één voorbeeld. Ook in andere product- en grondstoffenketens is ons werk hard nodig.

30 apr, 2018

Op World Fair Trade Day (12 mei 2018 – Hemelvaartweekend) gooien we de deuren van al onze wereldwinkels open. Zo benadrukken we het engagement van onze vrijwilligers en het belang van ons (inter-)nationale werk. Het blijft nodig om elke Vlaming bewust te maken en onze beleidsmakers wakker te schudden: alleen eerlijke handelsregels voor alle boeren kunnen ongelijkheid, onrecht en armoede tackelen.

Doe je mee?

Kom bij ons ontbijten of kom langs in de Wereldnachtwinkel tijdens het verlengde weekend van de World Fair Trade Day (12 mei 2018 – Hemelvaartweekend). Rep je naar de Oxfam-Wereldwinkel in jouw gemeente voor een aperitiefconcert, fakkeltocht tot aan het gemeentehuis, lezing, debat of panelgesprek, proefavond in of van de wereldwinkel, poëzieavond, of gewoon een ontbijt bij je thuis met eerlijke producten... Elke winkel en vrijwilligersgroep viert de World Fair Trade Day op z’n eigen manier. Hou dus de sociale media van jouw wereldwinkel en de lokale communicatiekanalen in de gaten.

Bekijk Het Activiteitenaanbod in jouw wereldwinkel

Samen met jou gaan we door tot alle handel eerlijk is, stap voor stap. Niet alleen op World Fair Trade Day, maar elke dag opnieuw!