Over Oxfam België/Belgique

Wil jij meebouwen aan een eerlijkere wereld? Het leven verbeteren van de mensen die ons voedsel produceren? Rechtvaardiger en duurzaam consumeren? Dan ben je bij Oxfam aan het juiste adres!

 

Onze missie:

Oxfam België/Belgique is een beweging die strijdt tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid. Dat doen we in woord en daad en met respect voor de grenzen van onze planeet. Zo zorgen we ervoor dat iedereen een menswaardig leven kan leiden en elk fundamenteel recht voluit kan uitoefenen.

world fair trade day oxfam campagne

Onze aanpak

Als deel van een divers en globaal netwerk is hoe we werken even belangrijk als de thema’s waarop en met wie we werken. Daarom schuift Oxfam België een aantal kernprincipes naar voren die onze aanpak kernmerken.

Lees meer over onze 7 kernprincipes

Onze waarden

We geloven in een betere toekomst, zonder armoede en ongelijkheid en we plaatsen deze waarden in het hart van al onze activiteiten.

Lees meer over onze waarden

Visie Oxfam België

Oxfam België/Belgique beoogt een wereld waarin alle mensen invloed hebben op de lokale en mondiale beslissingen waar ze de gevolgen van ondervinden. Zo willen we het huidig systeem dat ongelijkheid veroorzaakt structureel rechtvaardig maken. Vrouwen en meisjes staan centraal in onze strijd.

Als deel van een wereldwijd beïnvloedingsnetwerk bundelen we de krachten om onze impact en invloed te vergroten.

4 pijlers staan centraal om onze doelen te bereiken:

1. Lokale verankering

Door onze verankering in België, met lokale en nationale aanwezigheid gedragen door een brede vrijwilligersbeweging, verhogen we onze slagkracht en legitimiteit.

2. Duurzame en eerlijke handel

Via het uitvoeren en promoten van eerlijke en duurzame handel en het versterken van de circulaire en sociale economie bieden we producent en consument een concreet alternatief.

3. Beleidsbeïnvloeding

Door politieke en publieke beïnvloeding, bewustmaking en mobilisatie zijn we een kritische, stuwende kracht voor de beoogde verandering.

4. Humanitaire hulp

Via ontwikkelings- en humanitaire programma’s binnen het Oxfam-netwerk bouwen we samen met lokale partners aan duurzame oplossingen voor een betere toekomst.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief