Chocoladehindernissenparcours en quiz

Sint-Elooistraat, Zedelgem, Belgiƫ Start: 11/10/2019 Einde: 11/10/2019

De actie van BSGO De Glimlach:

Gedurende de week van de Fair Trade wordt er in de klassen al kennis gemaakt met fairtrade. We proeven producten, leren er over in de levensbeschouwelijke lessen en gaan er mee aan de slag in de klas.

Op 11 oktober organiseren we een speciale dag. Kinderen komen verkleed naar school in het cacaothema. Daarnaast kunnen ze doorheen de dag chocoladepunten verzamelen op allerlei manieren. In de namiddag leggen ze een parcours af. Daar kunnen ze punten bij verdienen of net verliezen.
Ook met de quiz geldt dit eveneens. Op het einde van de middag zetten we de tatoeages en smullen we van de chocolade.

Zo verliep het:

Vandaag stond in het teken van eerlijke handel. De kinderen werkten de week vooraf reeds in de klassen rond het thema. Vandaag mochten de kinderen verkleed naar school komen. Thema Fairtrade / chocolade. We zagen fantastische creaties! Je voelde Fairtrade zodra je de school binnen stapte.

Doorheen de dag kregen de kinderen cacaopunten van de leerkrachten. Die verdienden ze, maar ze kregen hier geen uitleg over. Algauw merkten enkele kinderen op, dat als je inspanningen leverde, je puntjes te pakken kon krijgen. Tijdens onze mile a day kregen de kinderen per ronde een extra puntje. Ook goed gedrag werd beloond.

In de namiddag ging het spel van start. We werkten klasdoorbrekend. We maakten na een duiding rond het thema 10 groepjes die hindernissen moesten afleggen doorheen het schooldomein. Hier konden eveneens weer puntjes gepakt worden. Er liepen echter ook 2 multinationals rond, die puntjes konden afnemen. Opletten geblazen dus!

Daarna speelden we de cacao-ren-je-rotquiz. En ook hier verzamelden we tal van puntjes.

Op het eind van de namiddag plakten we onze tatoeages en maakten we een groepsfoto. De winnaars werden bekend gemaakt en kregen elk een reep chocolade. De andere leerlingen hun chocolade proeven we maandag op school.

De kinderen konden met een eerlijke glimlach terug naar huis na een heerlijke dag.

 

Alle foto’s vind je terug via de link:

https://photos.app.goo.gl/1T2Wc6VRDbyh5AHu6

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief