Once upon a time in het PTI

Graaf Karel de Goedelaan 7, Kortrijk, Belgium Start: 08/10/2019 Einde: 08/10/2019

De actie van PTI:

1 klas van het eerste jaar bereid zich voor om de actie te organiseren. Ze krijgen eerst voldoende achtergrondinfo rond eerlijke handel en maken kennis met het doel van de actie BITE to FIGHT. Daarna gaan ze aan de slag. Ze kiezen voor de opname van een trailer rond eerlijke handel in echte westernstijl. Ze laten zich inspireren door Sergio Leone en organiseren een duel tussen 2 groepen. De uiteindelijke winnaar is de eerlijke handel.
Op de speelplaats wordt de achtergrondinfo en het plan uit de doeken gedaan voor alle leerlingen van de eerste graad. Daarna wordt een groepsshot gemaakt van alle leerlingen in een ‘bite to fight-look’. Dit wordt het laatste beeld van onze trailer.
Alle leerlingen van het 1ste jaar krijgen daarnaast in de loop van het schooljaar een workshop rond fairtrade aangeboden vanuit OXFAM wereldwinkel onder de titel van cacao tot chocolade.

Zo verliep het:

Once upon a time in the PTI

Het was opvallend rustig op de speelplaats die morgen toen plots 2 rivaliserende bendes het schoolterrein opkwamen. Hun gezichten stonden op onheil. Vol haat stapten 2 vijanden naar elkaar toe, het geweer in de aanslag. Hun logo: bite to fight.

Dat geweer bleek uiteindelijk en tot onze grote opluchting een reep eerlijke chocolade . De tussenkomst van een deus ex machina bracht immers soelaas. Die hoefde alleen maar stop te zeggen om de aandacht te vestigen op het belang van eerlijke handel. De gemoederen bedaarden. De verzoening kon beginnen.

Praten over eerlijke handel, eerlijke deals sluiten en vooral eerlijke chocolade eten.

1 klas leerlingen van het 1ste jaar zette zich in om dit filmpje te maken. Over de middag kregen de andere leerlingen van de 1ste graad uitleg over de actie en konden ze hun steun tonen door ook een tattoo te laten zetten.

Voor alle leerlingen staat er in de maand november en januari een workshop op het programma onder de titel van cacao tot chocolade, georganiseerd door OXFAM en begeleid door een plaatselijke medewerkster.

We zien ernaar uit en zijn alvast overtuigd dat eerlijke handel moet.

 

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief