Scholenactie

Boost eerlijke handel, samen met Oxfam!

Eerlijk duurt het langst, daar zijn wij al 50 jaar van overtuigd. Eerlijke handel zou de norm moeten zijn, in plaats van de uitzondering. Laat daarom samen met jouw klas of school van je horen, zien (vooral niet zwijgen!), tijdens de Week van de Fair Trade 2021 en toon zo aan de politici dat ze werk moeten maken van eerlijke handel. Want, zeg … duurt dat hier nog lang?!

Registreer je school
Heb je nog een account van vorig jaar? Meld je hier aan.

Al een halve eeuw strijdt Oxfam – samen met duizenden vrijwilligers, klanten en sympathisanten – tegen structureel onrecht en machtsmisbruik in de handelsketens. Maar de strijd is nog niet gestreden. De wereld is in deze 50 jaar drastisch veranderd en we bevinden ons vandaag in een meervoudige crisis die vraagt om radicale oplossingen. Actie ondernemen was nog nooit zo dringend, zoals bijvoorbeeld in de koffiesector. Want niettegenstaande koffie big business is, krijgt de boer een peulenschil betaald.

Doe mee!

Stimuleer jouw vrienden en vriendinnen, jouw leerkrachten en/of leerlingen om samen de hele school te informeren over dit onrecht. Doe het met een ludieke, laagdrempelige actie die zo veel mogelijk scholieren prikkelt. Op die manier ondersteun je onze campagne, en hebben wij spreekrecht om ministers te vragen een wettelijk kader te ontwikkelen dat koffiebedrijven verplicht om werk te maken van een economisch, ecologisch en sociaal rechtvaardige koffiesector.

Vorige edities

61680 leerlingen worden al geprikkeld

Abonneer je op de
scholennieuwsbrief