Ananas-dadelcrème met koekjeskruim
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- dadels * 25 stuks
- ananasschijven (op siroop) 10 stuks
- koekjes met cacao * 150 g
- kokosmelk * 150 ml
- margarine 80 g
- rietsuiker * 4 el
- citroenzestes 1 stuks
Aan de slag
De crème
-
Pureer de ananasschijven met de mixer.
-
Kook de ananaspuree met de ontpitte dadels op een laag vuur gedurende 5 à 10 minuten.
-
Voeg de kokosmelk toe. Mix in een blender tot je een gladde massa krijgt. Proef even en voeg een paar extra dadels toe als je vindt dat de crème niet zoet genoeg smaakt.
-
Serveer in glazen of in reepjes op bordjes. Laat afkoelen in de koelkast gedurende 1 à 2 uur.
Het kruim
-
Plet de koekjes ruw met je handen of in een blender. Meng er margarine en suiker door.
-
Plaats in de oven gedurende 15 minuten (of tot ze krokant zijn).
Afwerking
-
Als het koekjeskruim is afgekoeld, doe je het bovenop de crème.
-
Werk af met wat fijngeraspte citroenschil.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.