Banaanijsjes

    30 minuten (+ 30 minuten invriezen)
    Dessert

    Alle ingrediënten

    Voor 8 personen +

    * beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

    • fairtradebananen 3 stuks
    • fondantchocolade * 100 g
    • pistachenoten 50 g
    • houten stokjes 8 stuks
    Mich Baron
    Chef achter het recept

    Aan de slag

    1. Smelt de chocolade au bain-marie

      Breng water aan de kook in een kleine kookpot. Zodra het water kookt, zet je het vuur op de laagste stand. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Zet de kom op de kookpot en roer terwijl de chocolade smelt. Zorg ervoor dat er geen water in de kom komt en dat je de chocolade niet laat koken.

    2. Pel indien nodig de noten en breek ze in grove stukken in de blender, een paar keer pulsen volstaat. (Of gebruik een hard voorwerp zoals een deegrol.) Tip: alle soorten noten kunnen: hazelnoten, pecannoten, cashewnoten of zelfs pinda’s, waarom niet.

    3. Pel de bananen, en snijd elke banaan in drie stukken. Steek voorzichtig een ijsstokje in elk stuk banaan.

    4. Haal de kom met de gesmolten chocolade van het vuur en giet de chocolade in een hoog glas.

    5. Dip de banaan in de chocolade en laat uitlekken. Tel tot vijf.

    6. Neem een beetje noten in je hand en strooi ze over de chocolade.

    7. Leg een bakpapier op een platte schaal en leg er de bananen op.

    8. Zet de schaal een halfuurtje in de diepvriezer, zo kan de chocolade hard worden.

    Abonneer je hier
    op onze nieuwsbrief