Bananencake
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- bloem 300 g
- boter 200 g
- honing (crème) * 100 g
- sojabloem 1 el
- vanillesuiker 0.5 tl
- fairtradebananen 5 stuks
- sojapudding met vanillesmaak 500 g
- glazuursuiker 250 g
- cacaopoeder * 4 el
- water 4 el
Aan de slag
-
Mix de bloem, boter, honing en vanillesuiker voor het deeg. Hou 1/4 van de boter apart voor de afwerking.
-
Los de sojabloem op in wat water en voeg toe. In plaats daarvan kun je ook een ei toevoegen.
-
Plaats het deeg op een bakplaat en bak ongeveer 30 minuten op 180 °C.
-
Giet de vanillepudding op de cake en leg de gesneden bananen er bovenop.
-
Smelt de resterende boter, verhit het water en meng beide onder het cacaopoeder.
-
Voeg glazuursuiker toe tot het mengsel smeuïg genoeg is.
-
Giet het mengsel op de bananen en laat de cake afkoelen.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2021. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.