Bananencake

schedule30 minuten
restaurant_menuDessert | Snack

Alle ingrediënten

4 personen +
  • bloem 300 g
  • boter 200 g
  • honing (crème) * 100 g
  • sojabloem 1 el
  • vanillesuiker 0.5 tl
  • fairtradebananen 5 stuks
  • sojapudding met vanillesmaak 500 g
  • glazuursuiker 250 g
  • cacaopoeder * 4 el
  • water 4 el
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Mix de bloem, boter, honing en vanillesuiker voor het deeg. Hou 1/4 van de boter apart voor de afwerking.

  2. Los de sojabloem op in wat water en voeg toe. In plaats daarvan kun je ook een ei toevoegen.

  3. Plaats het deeg op een bakplaat en bak ongeveer 30 minuten op 180 °C.

  4. Giet de vanillepudding op de cake en leg de gesneden bananen er bovenop.

  5. Smelt de resterende boter, verhit het water en meng beide onder het cacaopoeder.

  6. Voeg glazuursuiker toe tot het mengsel smeuïg genoeg is.

  7. Giet het mengsel op de bananen en laat de cake afkoelen.

Oxfam-ingrediënten