Brochette van quinoa
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- radicchio 1 krop
- wortelen 1 stuks
- bieslook 1 bussels
- sla 1 krop
- halloumikaas 150 g
- quinoa * 70 g
- eieren 1 stuks
- bloem 15 g
- pijnboompitten 30 g
- honing (vloeibaar) * 1 el
- azijn 1 tl
- olijfolie * 3 el
- zeezout (met groene kruiden) * 1 snuifjes
- zwarte peper * 1 snuifjes
Aan de slag
-
Spoel de quinoa onder koud water en kook in gezouten water voor 15 minuten.
-
Snipper 3/4de van de bieslook fijn. Snij de wortel in fijne reepjes.
-
Gril de pijnboompitten droog in een pan.
-
Meng de quinoa, het ei, de bloem, de bieslook, de wortel, peper en zout.
-
Maak kleine afgeplatte bolletjes van het mengsel en bak ze in wat olie goudbruin. Wanneer ze klaar zijn, rijg je ze aan een houten stokje.
-
Snij de halloumikaas in blokjes en bak droog in een pan tot de kaas aan beide kanten goudbruin is.
-
Meng de sla en de radicchio op een bord en voeg wat stukjes halloumikaas toe.
-
Maak een vinaigrette met olie, azijn, honing, peper en zout en voeg toe.
-
Serveer met de quinoabrochettes.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2021. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.