FAIR !
Chef achter het recept

Cuisine équitable, cuisine durable.

Brochette van quinoa

schedule90 minuten
restaurant_menuHoofdgerecht | Vegetarisch
FAIR !
Chef achter het recept

Cuisine équitable, cuisine durable.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • radicchio 1 krop
  • wortelen 1 stuk
  • bieslook 1 bussel
  • sla 1 krop
  • halloumikaas 150 g
  • quinoa * 70 g
  • eieren 1 stuk
  • bloem 15 g
  • pijnboompitten 30 g
  • honing (vloeibaar) * 1 el
  • azijn 1 tl
  • olijfolie * 3 el
  • zeezout (met groene kruiden) 1 snuifje
  • zwarte peper * 1 snuifje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Spoel de quinoa onder koud water en kook in gezouten water voor 15 minuten.

  2. Snipper 3/4de van de bieslook fijn. Snij de wortel in fijne reepjes.

  3. Gril de pijnboompitten droog in een pan.

  4. Meng de quinoa; het ei; de bloem; de bieslook; de wortel; peper en zout.

  5. Maak kleine afgeplatte bolletjes van het mengsel en bak ze in wat olie goudbruin. Wanneer ze klaar zijn; rijg je ze aan een houten stokje.

  6. Snij de halloumikaas in blokjes en bak droog in een pan tot de kaas aan beide kanten goudbruin is.

  7. Meng de sla en de radicchio op een bord en voeg wat stukjes halloumikaas toe.

  8. Maak een vinaigrette met olie; azijn; honing; peper en zout en voeg toe.

  9. Serveer met de quinoabrochettes.

Oxfam-ingrediënten