Mich Baron
Chef achter het recept

Brownies van zoete aardappel

schedule1 uur
restaurant_menuDessert | Vegetarisch

Ontdek deze verrassende variant op de klassieke brownie.

Mich Baron
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
  • zoete aardappelen 400 g
  • cashewboter 100 g
  • eieren 1 stuk
  • agavesiroop * 80 ml
  • havermout 3 el
  • cacaopoeder * 3 el
  • vanille-extract 1 tl
  • bakpoeder 1.5 tl
  • zout 1 snuifje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Maak de zoete aardappelen schoon en prik er gaatjes in met een vork.

  2. Bak de aardappels in de oven of stoom ze in de microgolfoven tot ze zacht zijn.

  3. Schil de zoete aardappelen en laat ze goed afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Vermaal de havermout in de blender tot havermoutmeel.

  6. Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix. In plaats van cashewboter kun je ook amandelboter of koemelkboter gebruiken.

  7. Neem een browniebakvorm en smeer ze in met wat boter of bloem (of gebruik een stuk bakpapier).

  8. Doe de browniemix in de bakvorm en bak 25 minuten.

Oxfam-ingrediënten