Brownies van zoete aardappel
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- zoete aardappelen 400 g
- cashewboter 100 g
- eieren 1 stuks
- agavesiroop * 80 ml
- havermout 3 el
- cacaopoeder * 3 el
- vanille-extract 1 tl
- bakpoeder 1.5 tl
- zout 1 snuifjes
Aan de slag
-
Maak de zoete aardappelen schoon en prik er gaatjes in met een vork.
-
Bak de aardappels in de oven of stoom ze in de microgolfoven tot ze zacht zijn.
-
Schil de zoete aardappelen en laat ze goed afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vermaal de havermout in de blender tot havermoutmeel.
-
Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix. In plaats van cashewboter kun je ook amandelboter of koemelkboter gebruiken.
-
Neem een browniebakvorm en smeer ze in met wat boter of bloem (of gebruik een stuk bakpapier).
-
Doe de browniemix in de bakvorm en bak 25 minuten.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2021. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.