Chiliburrito’s
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- wraps 8 stuks
- worldmix met rijst, linzen en quinoa * 250 g
- ui 1 stuks
- tomatenpuree 400 ml
- kidneybonen 400 g
- salsa piccante * 3 tl
- lookpasta 2 tl
- olijfolie * 1 el
- kaneel 1 tl
- provençaalse kruiden 1 el
- witte peper * 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes


100% Vegan. Tried & tested by Lena & Nora Devisscher.
Aan de slag
-
Maak de Worldmix klaar zoals vermeld op de verpakking.
-
Pel de ui en snipper fijn. Verwarm de olie in een ruime pan en bak de ui glazig. Voeg de provençaalse kruiden, kaneel, 1 eetlepel tomatenpuree, lookpasta en salsa toe en meng tot een pasta.
-
Giet de kidneybonen af en doe ze bij de tomatenpasta, net als de Worldmix. Bak mee gedurende 2 minuten.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat 10 minuten sudderen.
-
Vul de wraps met de bonenmengeling en vouw ze aan 3 zijden dicht tot burrito’s. Bak de burrito’s één voor één in een hete koekenpan.
-
Serveer met een slaatje (avocado, korianderblaadjes, jalapeñopepers, vegan kaas,…).
Wijntip
-
Drink er een lekker glaasje BIO Raza selection malbec shiraz uit Argentinië bij.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.