Chocolade- en notenbrood
Alle ingrediënten
‒ Voor 6 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- bloem 150 g
- rietsuiker * 75 g
- bakpoeder 1 tl
- amandelnoten * 50 g
- gekonfijte gember 50 g
- eieren 2 stuks
- chocodrinkpoeder * 3 el
Aan de slag
-
Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en de chocodrink.
-
Verdeel de gember in stukjes en meng ze met de amandelnoten onder de bloem.
-
Klop de eieren los en giet ze bij de bloem.
-
Kneed alles goed door.
-
Beleg een bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in.
-
Verwarm de oven op 160 °C voor en bak vervolgens het deeg gedurende 20 minuten.
-
Prik er met een mespunt in om na te gaan of het brood goed doorbakken is.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2021. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.