Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Chocolade-karameltaart

schedule1 uur (+ 2 uur afkoelen)
restaurant_menuDessert | Vegan | Vegetarisch

Deze ganachetaart is een grote praline … maar dan in taartvorm. De rijke chocoladevulling en pindakaramel past heerlijk bij het krokante notige korstje. Wil je helemaal all the way gaan dan kan je deze taart serveren met wat vegan slagroom en rood fruit.

Wijntip: serveer dit heerlijke dessert met de volle en fruitige BIO RAZA Selection Malbec / Shiraz uit Argentinië.

Bekijk het videorecept:

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Alle ingrediënten

8 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

De taartbodem

  1. Maal de haver en de noten tot meel.

  2. Voeg de agavesiroop; een flinke snuif zout en 3/5 van de kokosolie toe. (De rest gebruiken we straks in de karamel!)

  3. Meng alles door elkaar. Indien het deeg te kruimelig is; kan je een klein beetje water toevoegen.

  4. Rol het deeg (tussen twee bakpapiertjes) dun uit en bekleed er de taartvorm mee.

  5. Bak 15 minuten (of tot de bodem goudbruin is) in een voorverwarmde oven aan 180 °C. Laat afkoelen.

De karamel

  1. Meng de pindakaas; agavesiroop; de overige kokosolie en een flinke snuif zout tot een karamellaag.

  2. Vul de afgekoelde taartbodem met de karamel. Zet het geheel een uurtje in de diepvries.

De ganache

  1. Smelt de pure chocolade en de kokosmelk au bain-marie.

  2. Giet de chocoladeganache over de laag karamel en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Oxfam-ingrediënten