Chocolade-karameltaart

6
Dessert

Deze ganachetaart is een grote praline … maar dan in taartvorm. De rijke chocoladevulling en pindakaramel past heerlijk bij het krokante notige korstje. Wil je helemaal all the way gaan dan kan je deze taart serveren met wat vegan slagroom en rood fruit.

Alle ingrediënten

Voor 8 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Aan de slag

Bereiding

  1. Ingrediënten

    Voor de taartbodem:

    165 g haver

    135 g amandelen

    flinke snuif zout

    75 ml kokosolie

    100 ml agavesiroop

    Voor de karamel:

    150 g pindakaas

    50 g kokosolie

    Flinke snuif zout

    100 ml ahornsiroop

    Voor de chocolade ganache laag:

    Snuif zout

    130 g pure chocolade

    130 ml kokosmelk

  2. Werkwijze

    Maal de haver en de noten tot een meel. Voeg kokosolie, agavesiroop en zout toe. Meng alles door elkaar. Indien het deeg te kruimelig is kan je een klein beetje water toevoegen.

    Rol het deeg (tussen twee bakpapiertjes) dun uit en bekleed er de taartvorm mee

    Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C of tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen.

    Meng de pindakaas, agavesiroop, kokosolie en zout tot een karamel laag. Vul de afgekoelde taartbodem met de karamel. Zet deze een uurtje in de diepvries.

    Smelt ondertussen de chocolade en de kokosmelk au-bain-marie. Giet de chocolade ganache over de laag karamel en laat opstijven in de koelkast (1u).

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief