Fair Trade Original
Chef achter het recept

Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen

Chocoladefondue met kokos

schedule30 minuten
restaurant_menuDessert
Fair Trade Original
Chef achter het recept

Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen

Alle ingrediënten

5 personen +
  • pure choco * 300 g
  • boter 100 g
  • eieren 2 stuks
  • aardbeien 250 g
  • bramen 100 g
  • frambozen 200 g
  • kokosmelk * 200 ml
  • rietsuiker * 3 el
  • ananasschijven (op siroop) 400 g
  • mango (op siroop) 200 g
  • mix voor muffins 250 g
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Bereid de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.

  2. Verhit de kokosmelk in een pan en voeg de chocoladepasta en de rietsuiker naar smaak toe. Roer alles tot er een gladde dikke saus ontstaat. Laat iets inkoken tot de gewenste dikte.

  3. Snijd de muffins in blokjes; maak het rode fruit schoon en laat de ananas- en de mangoschijven uitlekken. Snijd de ananas- en mangoschijven in stukjes.

  4. Rijg het fruit aan spiesjes.

  5. Zet de chocoladefondue in een fonduepannetje op tafel en serveer het met de fruitspiesjes en de blokjes muffin.

Oxfam-ingrediënten