Madame Bakster
Chef achter het recept

The Guiltfree Bakery

Chocolate chip cookies

schedule60 minuten
restaurant_menuDessert | Snack | Vegan

Dit recept is goed voor 50 koekjes.

Madame Bakster
Chef achter het recept

The Guiltfree Bakery

Alle ingrediënten

10 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Warm de oven voor op 175°C. Verzamel alle ingrediënten en weeg af. Maal 4/5 van de havermout tot meel in je keukenrobot.

  2. Hak de noten fijn in kleine stukjes. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje tot de olie net gesmolten is.

  3. Maak twee flaxeggs door elke 2 eetlepels lijnzaad te mengen met 6 eetlepels warm water. Zet even opzij tot het lijnzaad indikt tot een papje. Dit dient als een vervanging van ei in de koekjes.

  4. Meng in een grote kom de gemalen havermout en ook de resterende havermout, de suiker, het speltmeel, het bakpoeder en de stukjes noot.

  5. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng alles met een klopper. Voeg ook de flaxeggs toe en meng tot een homogene massa.

  6. Hak de chocolade in grove stukken. Voeg tenslotte ook de chocolade toe aan het mengsel en meng kort zodat de chocolade niet smelt.

  7. Rol bolletjes deeg uit de massa en druk aan tot platte koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 15 tot 18 minuten in een voorverwarmde oven of tot de koekjes goudbruin zijn.

  8. Bewaar de koekjes in de koelkast. Of smul ze in één keer op!

Oxfam-ingrediënten