Frambozenijs
Alle ingrediënten
‒ Voor 2 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- bevroren frambozen 250 g
- agavesiroop * 4 el
- citroensap 2 el
- soja vanille yogurt 250 ml
Aan de slag
-
Doe de bevroren frambozen samen met alle andere ingrediënten in de blender/foodprocessor en blend tot je een dikke smeuïge massa krijgt. Is de massa te dik, doe er nog wat warm water bij. Begin met 1 eetlepel warm water en blend opnieuw.
-
Doe het mengsel in een kom en zet nog een half uurtje in de diepvriezer.
-
Daarna kan je heel makkelijk bolletjes ijs scheppen.
-
TIP: je kan de frambozen vervangen door bevroren bosbessen, blauwe bessen of aardbeien. Deze zijn doorgaans zoeter dan frambozen.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.