Patrick Decrop
Chef achter het recept

Frisse noedelsalade met papaja, amazonenoten en limoendressing

schedule30 minuten
restaurant_menuLunch | Vegetarisch
Patrick Decrop
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
  • noedels * 500 g
  • babymaïs 125 g
  • sluimererwten 150 g
  • bruine champignons 50 g
  • rode paprika 1 stuk
  • rode ui 1 stuk
  • minipapaja's 200 g
  • sojascheuten 100 g
  • amazonenoten * 100 g
  • limoensap 2 el
  • honing (crème) * 2 el
  • olijfolie * 4 el
  • zwarte peper * 1 snuifje
  • zeezout (met groene kruiden) 1 snuifje
  • verse koriander 1 bussel
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Salade

  1. Kook de noedels 3 minuten en giet af; spoel met ijskoud water.

  2. Breng water aan de kook in een ruime kom. Kook de sluimererwten; champignons en babymais tot ze beetgaar zijn (ongeveer 4 minuten). Giet af en spoel met ijskoud water.

  3. Pel de paprika met een dunschiller en snij in fijne reepjes. Pel de rode ui en snij in flinterdunne ringen. Laat de papaja’s uitlekken en snij ze in fijne reepjes.

  4. Rooster de amazonenoten in een hete pan en plet ze in de vijzel met een beetje chilizout.

Dressing

  1. Pers het sap uit de limoen; voeg honing; olijfolie; peper en chilizout toe en mix tot een gladde dressing.

  2. Als alles afgekoeld is; voeg je alle ingrediënten toe en schep je de dressing eronder. Werk af met takjes koriander en serveer.

Oxfam-ingrediënten