Frisse noedelsalade met papaja, amazonenoten en limoendressing
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- noedels * 500 g
- babymaïs 125 g
- sluimererwten 150 g
- bruine champignons 50 g
- rode paprika 1 stuks
- rode uien 1 stuks
- minipapaja's 200 g
- sojascheuten 100 g
- amazonenoten * 100 g
- limoensap 2 el
- honing (crème) * 2 el
- olijfolie * 4 el
- zwarte peper * 1 snuifjes
- zeezout (met groene kruiden) 1 snuifjes
- verse koriander 1 bussels
Aan de slag
Salade
-
Kook de noedels 3 minuten en giet af, spoel met ijskoud water.
-
Breng water aan de kook in een ruime kom. Kook de sluimererwten, champignons en babymais tot ze beetgaar zijn (ongeveer 4 minuten). Giet af en spoel met ijskoud water.
-
Pel de paprika met een dunschiller en snij in fijne reepjes. Pel de rode ui en snij in flinterdunne ringen. Laat de papaja’s uitlekken en snij ze in fijne reepjes.
-
Rooster de amazonenoten in een hete pan en plet ze in de vijzel met een beetje chilizout.
Dressing
-
Pers het sap uit de limoen, voeg honing, olijfolie, peper en chilizout toe en mix tot een gladde dressing.
-
Als alles afgekoeld is, voeg je alle ingrediënten toe en schep je de dressing eronder. Werk af met takjes koriander en serveer.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.