Gegratineerde ovenschotel van aardappel, Worldmix en prei

schedule1 uur
restaurant_menuBijgerecht | Vegetarisch

Alle ingrediënten

4 personen +
  • worldmix met rijst, linzen en quinoa 150 g
  • aardappelen 4 stuks
  • prei 2 stuks
  • gele uien 1 stuk
  • verse peterselie 1 bussel
  • knoflook 2 stuks
  • parmezaan 150 g
  • groentebouillon 400 ml
  • olijfolie * 2 el
  • witte peper * 2 snuifjes
  • zout 2 snuifjes
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.

  2. Pel de ui. Snij in ringen. Schil de aardappelen en snij in plakjes van ongeveer 3 millimeter. Hak de peterselie fijn. Snij de prei in plakjes van 5 millimeter. Pel de knoflook en plet.

  3. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en maak een laagje aardappelen. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Beleg met een laagje prei, bestrooi met rijst, knoflook, peterselie, peper en Parmezaan.

  5. Herhaal de stappen en eindig met aardappelen.

  6. Overgiet het geheel met de groentebouillon en bestrooi met Parmezaan.

  7. Zet de ovenschaal 45 tot 50 minuten in de oven.

Oxfam-ingrediënten