Gepocheerde peer met limoncellocrème
Een feestelijk afzakkertje? Probeer eens deze gepocheerde peer met limoncellocrème!
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- peer 4 stuks
- water 1000 ml
- witte wijn * 500 ml
- mascobadorietsuiker * 100 g
- honing (vloeibaar) * 1 el
- citroen 1 stuks
- sinaasappel 1 stuks
- vanillestokjes 1 stuks
- steranijs 2 stuks
- kruidnagel 2 stuks
- pistachenoten 2 el
- kaneelstokje 1 stuks
- eieren 1 stuks
- room 100 ml
- rietsuiker * 25 g
- mascarpone 25 g
- limoncello * 100 ml
Aan de slag
Gepocheerde peer
-
Breng het water aan de kook met de witte wijn (bv. Lauraro sauvignon blanc), suiker en honing. Zet het vuur zacht en laat het mengsel pruttelen.
-
Voeg het sap van de citroenen en de sinaasappel en wat sinaasappelschil toe. Voeg daarna de kruiden toe en laat alles goed trekken.
-
Schil de peren. Verwijder het klokhuis met een appelboor en leg ze in het pruttelende sopje. Laat de peren in een tiental minuten beetgaar worden.
Limoncellocrème
-
Splits het ei en klop het eiwit tot een schuimige massa. Klop de room lobbig. Meng de eierdooier met de suiker en klop op tot het geheel wit wordt.
-
Voeg de mascarpone bij het mengsel. Voeg de limoncello toe. Voeg voorzichtig de room en het eiwit onder het beslag.
-
Laat 4u opstijven in de koelkast. Let op: zorg dat de crème wat lopend blijft.
Serveer
-
Serveer per persoon een lauwe peer, overgoten met de limoncellocrème. Rasp wat citroenschil over het bord, strooi verkruimelde pistachenoten over het geheel.
-
Met een shotje limoncello natuurlijk!
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2021. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.