Gestoofde peren met Chileense wijn
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- Chileense rode wijn * 100 ml
- honing (vloeibaar) * 100 ml
- peer 8 stuks
- rietsuiker * 50 g
- water 300 ml
- kruidnagel 8 stuks
- kaneel 1 snuifjes
Aan de slag
-
Maak een stroperig sausje: meng het water, de wijn, de honing, de rietsuiker en de kruiden, breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.
-
Zet de ongeschilde peren rechtop in een beboterde vuurvaste schotel. Giet het sausje over de peren en zet de schotel in de oven tot de peertjes gaar zijn. Schep tussendoor regelmatig het sausje over de peren.
-
Je kan deze schotel zowel koud als warm serveren.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.