Gevulde dadels met roomkaas (en parmaham)

schedule15 minuten
restaurant_menuHapje

Alle ingrediënten

5 personen +
  • dadels * 15 stuks
  • smeerbare kruidenroomkaas 15 el
  • olijfolie * 2 el
  • parmaham 8 stuks
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Introductie

  1. Dit hapje kan je met of zonder parmaham maken; daarom staan alle stappen met parmaham tussen haakjes.
    Je kan ook fijngesneden stukjes walnoot toevoegen aan de roomkaas.

Bereiding

  1. (Snij de plakjes parmaham in twee. Leg de plakjes parmaham op het werkblad; en besmeer dun met de kruidenkaas.)

  2. Ontpit de Medjool dadels; vul ze op met roomkaas (en leg ze op de ham; rol nu het plakje ham om de dadel en druk een beetje aan.)

  3. Verwarm wat olijfolie in een antikleefpan en bak de dadels kort aan elke zijde.

  4. Steek er een leuk prikkertje of klein vorkje in. Serveer lauwwarm.

Oxfam-ingrediënten