Gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus

Gevulde Pompoen Met Quinoa En Tahinsaus rechts
Gevulde Pompoen Met Quinoa En Tahinsaus met mes
Gevulde Pompoen Met Quinoa En Tahinsaus opengesneden
Gevulde Pompoen Met Quinoa En Tahinsaus hulsblad
25 minuten voorbereiding + 1 uur bakken
Bijgerecht

Deze gevulde pompoen met quinoa en tahinsaus is een blikvanger op je feestelijk gedekte tafel. En lekker ook!

Alle ingrediënten

Voor 6 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Aan de slag

  1. Halveer de pompoen en haal de pitjes eruit. Zet gedurende 35 min. in de op 180°C voorverwarmde oven.

  2. Kook intussen de quinoa zoals vermeld op de verpakking, met een flinke snuif zout.

  3. Meng de dadels, rozijnen, amandelen en verse kruiden onder de quinoa.

  4. Schep wat vruchtvlees uit de pompoen en vul beide helften met de quinoa. Bind de pompoenhelften met keukentouw bij elkaar en laat nog een kwartiertje verder gaar worden in de oven (180°C).

  5. Maak ondertussen de tahinsaus: meng de 5 el pindakaas (of BIO sesampasta), 1 el agavesiroop, 2 el citroensap, 3 el water en een flinke snuif zout. Breng op smaak met extra zout, peper of agavesiroop.

  6. Snijd de gevulde pompoen in porties en serveer met de tahinsaus of, ook heel smaakvol, met kant-en-klare pesto*.

  7. WIJNTIP van onze expert, Wim Melis:

    BIO RAZA Selection malbec-shiraz uit Argentinië
    75 cl, €10,35

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief