Mich Baron
Chef achter het recept

Granola met amandelen en chocolade

schedule30 minuten
restaurant_menuOntbijt | Vegan | Vegetarisch
Mich Baron
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en hak de amandelen grof. Doe de kokosolie en de agavesiroop in een potje; zet het in de microgolfoven oven en verwarm  ongeveer 40 seconden zodat de kokosolie en de agavesiroop helemaal vloeibaar worden. Voeg het vanille extract en het cacaopoeder toe en meng goed.

  2. Doe de havermout

  3. de grofgehakte amandelen; het zout en de suiker in een grote kom en meng goed. Giet het oliemengsel over de havermout en meng goed; zodat de havermout helemaal bedekt is met een laagje van het oliemengsel. Leg een bakpapier op een ovenrooster en verdeel het mengsel over het bakpapier. Bak 7 minuten in de voorverwarmde oven; schep dan om en bak nog eens 7  minuten.

  4. Neem de granola uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Breek de chocolade in kleine stukjes en meng ze na 5 minuten onder de granola; de chocolade zal een beetje smelten. Laat de granola helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. Op die manier kan je de granola een week bewaren.

Oxfam-ingrediënten