Groene maftoulsalade

20 minuten
Voorgerecht

Deze salade is door het citroensap en de munt lekker fris, een luchtige pauze na de hapjes en het bladerdeeg. Dankzij kaneel en nootmuskaat is hij ook lekker kruidig en winters kerstig.

Prima als bijgerecht, maar ook een fijn voorgerecht, geserveerd met wat geroosterde spruitjes of pompoen.

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

  • couscous * 100 g
  • erwten 400 g
  • dadels * 4 stuks
  • granaatappel 1 stuks
  • citroen 1 stuks
  • verse peterselie 1 bussels
  • verse munt 3 el
  • olijfolie * 3 el
  • kaneel 1 tl
  • nootmuskaat 1 snuifjes
  • zwarte peper * 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Aan de slag

Bereiding

  1. Kook de maftoulcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. Blancheer de erwten. Meng ondertussen het citroensap, de kaneel, nootmuskaat, olijfolie, peper, zout, peterselie en munt in een slakom.

  3. Schep de erwten en de couscous onder het kruidenmengsel. Strooi de grofgesneden dadels en granaatappelpitjes over de salade.

  4. Eet deze salade lauw of laat volledig afkoelen in de ijskast.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief