Groene-olijvenburger met cashewnoten en koriander

Groene-olijvenburger met cashewnoten en koriander Oxfam recept
30 minuten
Hoofdmaaltijd

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept

Aan de slag

  1. Maal de cashewnoten met de olijven en de knoflook. Voeg de gekookte rijst, het boekweitmeel, de pijnboompitten, het sesamzaad, de kappertjes, de gehakte koriander en het citroensap toe. Kruid met peper en zout en kneed alles goed.

  2. Verdeel het mengsel in 4 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel en het aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.

  3. Bak de burgers 2 minuten aan elke kant in wat olijfolie goudbruin of gril ze.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief