Groentepaté met bier
Leg eens wat anders op je boterham.
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- blond bier * 2 el
- olijfolie * 100 ml
- ui 1.5 stuks
- zonnebloempitten 100 g
- groentebouillon 1 stuks
- witte peper * 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
- groentenrestjes 600 g


Fenna Verhelst maakt heerlijke vegetarische gerechten en broden met producten van lokale en/of biologische teelt.
Aan de slag
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij de groenten fijn (gebruik gerust ook ‘afval’, zoals bloemkoolbladeren) en doe ze met de gesnipperde ui en de olijfolie in een kom. Stoof gedurende ongeveer 10 minuten.
-
Voeg het bier, de pitten en de bouillon toe. Kruid naar smaak met peper en eventueel wat zout. Laat nog enkele minuten stoven.
-
Schep de helft uit de kom en mix fijn. Doe alles weer bij elkaar en meng goed.
-
Schep in een ingevette paté- of cakevorm en druk goed aan. Zet voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Laat afkoelen, haal uit de vorm en serveer: bij de boterhammen, op toastjes bij het aperitief, bij een slaatje … Je kan de paté in de koelkast een week lang bewaren.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.