Hartige quinoamuffins

Hartige quinoamuffins Oxfam recept
45 minuten
Bijgerecht

Alle ingrediënten

Voor 7 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

  • quinoa * 150 g
  • zwarte peper * 0.5 tl
  • eieren 2 stuks
  • olijfolie * 120 ml
  • spinazie 150 g
  • courgettes 1 stuks
  • fetakaas 100 g
  • melk 120 ml
  • bakpoeder 1.5 tl
  • zout 1 tl
  • bloem 300 g
  • dille 1 tl

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180°

  2. Meng de eieren, olie en melk en klop tot een schuimige massa.

  3. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, peper en zout. Voeg de gekookte en afgekoelde quinoa toe. Vermeng de droge en natte ingrediënten. Niet te hard roeren!

  4. Voeg de spinazie, verse dille, courgette en feta toe en meng voorzichtig.

  5. Schep het deeg in muffinvormen en zet 30 minuten in de oven. Controleer met een tandenstoker: wanneer die droog uit het midden van een muffin komt is het tijd om ze uit de oven te halen.

  6. Serveer warm of lauw.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief