Hartige quinoamuffins

schedule45 minuten
restaurant_menuBijgerecht | Vegetarisch

Alle ingrediënten

7 personen +
  • quinoa * 150 g
  • zwarte peper * 0.5 tl
  • eieren 2 stuks
  • olijfolie * 120 ml
  • spinazie 150 g
  • courgettes 1 stuk
  • fetakaas 100 g
  • melk 120 ml
  • bakpoeder 1.5 tl
  • zout 1 tl
  • bloem 300 g
  • dille 1 tl
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180°

  2. Meng de eieren; olie en melk en klop tot een schuimige massa.

  3. Meng in een andere kom bloem; bakpoeder; peper en zout. Voeg de gekookte en afgekoelde quinoa toe. Vermeng de droge en natte ingrediënten. Niet te hard roeren!

  4. Voeg de spinazie; verse dille; courgette en feta toe en meng voorzichtig.

  5. Schep het deeg in muffinvormen en zet 30 minuten in de oven. Controleer met een tandenstoker: wanneer die droog uit het midden van een muffin komt is het tijd om ze uit de oven te halen.

  6. Serveer warm of lauw.

Oxfam-ingrediënten