Intense chocoladetaart met koffie
Tip: serveer deze taart met pisco, een Chileens digestief.
Alle ingrediënten
‒ Voor 6 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- bloem 100 g
- margarine 70 g
- rietsuiker * 50 g
- amandelpoeder 25 g
- cacaopoeder * 5 el
- sojamelk 1 el
- zijdentofu 300 g
- fondantchocolade * 225 g
- koffie * 75 ml
Aan de slag
Deeg
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de margarine en de suiker een beetje tot ze goed vermengd kunnen worden.
-
Vermeng intussen in een andere kom de bloem, het amandelpoeder en 1/5 van het cacaopoeder.
-
Roer de gesmolten boter door de bloem, voeg de sojamelk toe en kneed alles tot een deegbal.
-
Leg de deegbal in het midden van een ingevette taartbodem en druk hem plat zodat de bodem en ongeveer 2 cm van de opstaande randen bekleed zijn met het deeg.
-
Bak het deeg 10 minuten in de oven. Laat het afkoelen.
Vulling
-
Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kleine kookpot.
-
Voeg de sterke koffie toe en smelt de chocolade langzaam op een heel zacht vuurtje.
-
Neem de pan van het vuur.
-
Schep de zijdentofu in een hoge mengbeker, voeg de chocolade toe en mix het mengsel glad met een staafmixer.
Afwerking
-
Vul het gebakken deeg met het chocolademengsel.
-
Zeef het resterende cacaopoeder over de taart.
-
Zet de taart 1 uur koel weg om op te stijven.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.