Karma Korma met rijst en naanbrood

45 minuten
Hoofdmaaltijd

Een curry voor kerst? Misschien niet meteen je eerste gedachte, maar deze milde, vegetarische korma met kaneel is hartverwarmende comfort food.

Bekijk het videorecept:

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Aan de slag

Naanbrood

  1. Kneed de vegan yoghurt, de bloem, het bakpoeder, het zout en 2/3 van de olijfolie door elkaar. Voeg zo veel water toe als nodig is om een glad elastisch deeg te krijgen.

    Ideaal gezien wacht je tien minuutjes maar als je geen tijd hebt kan je meteen verder naar de volgende stap.

  2. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze uit. Het kan helpen om je werkvlak met bloem te bestuiven.

  3. Bak de naanbroodjes 2 minuten aan beide kanten in een warme pan met een deksel erop.

Curry

  1. Rooster de bloemkool, wortel, pompoen en zoete aardappel gedurende 25 minuten in de oven op 180 °C.

  2. Stoof een fijngesnipperde ui aan in wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de kormapasta toe en bak deze even mee.

  3. Voeg de kokosroom en de geroosterde groenten toe. Gebruik je erwten? Dan is dit het moment om deze ook toe te voegen. Laat de korma 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Dien dampend warm op!

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief