Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Kerstkrans

schedule45 minuten
restaurant_menuVegan | Vegetarisch | Voorgerecht

Bladerdeeg, een must tijdens de feesten. Wat anders kruimelt … eh, smaakt zo goed? Kies tussen een vegan tomatenkerstkrans, of eentje met spinazie-pesto. Of allebei.

Tip: de vulling kan je vooraf maken. Tijdens het feest hoef je die dan enkel even in het bladerdeeg te rollen en bakken. Minder tijd in de keuken, meer tijd bij je gasten. Extra punten voor sfeer en gezelligheid!

Bekijk het videorecept:

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Alle ingrediënten

6 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Mix de tofu met zout en peper.

  2. Voor de versie met tomaten: doe de zongedroogde tomaten bij de tofu en mix nog 5 seconden grof door elkaar, schep dan de rode pesto erdoor.

    Voor de versie met spinazie: laat verse spinazie even slinken in een kookpotje. Meng de spinazie en de pesto en de veenbessen door het tofu mengsel.

  3. Is jouw bladerdeeg rond, dan snijd je die best in twee en maak je er een lange strook van. Leg de vulling op het bladerdeeg en rol het bladerdeeg op als een pannenkoek. Maak er dan voorzichtig een krans mee. Maak kleine inkepingen in het bladerdeeg. Optioneel: bestrijk met een beetje sojamelk voor extra glans.

  4. Bak 30 tot 35 minuten op 180 graden totdat het bladerdeeg goudbruin is. Haal uit de oven en serveer meteen.

Oxfam-ingrediënten