Kleine, ronde courgettes gevuld met Worldmix

Kleine, ronde courgettes gevuld met Worldmix Oxfam recept
75 minuten (+ 20 minuten in de oven)
Bijgerecht
Hoofdmaaltijd

Courgettes zijn echte zomergroenten. En gevuld met onze biologische Worldmix word je er ook helemaal vrolijk van!

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Heerlijk eerlijk
Chef achter het recept

Het Oxfam Fairtrade kookboek. Meer dan vijftig exotische en verrassende recepten, telkens bereid met fairtrade-ingrediënten!

Aan de slag

 1. Kook de Worldmix

  Doe de Worldmix in een kookpan. Giet er een glas gezouten water bij. Verwarm en laat ongeveer 15 minuten koken op een matig vuur, tot al het water geabsorbeerd is.

 2. Bereid de courgettes

  Leg de gewassen courgettes gedurende zowat 15 minuten in een kookpan met gezouten kokend water. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Als de courgettes zijn afgekoeld, snijd je bij elk van hen een hoedje eraf. Hol ze vervolgens uit met een klein lepeltje en bewaar de hoedjes en het vruchtvlees.

 3. Bereid de groenten voor de vulling

  Pel de uitjes en snijd ze in vieren. Dompel de tomaten even in kokend water (het kookvocht van de courgettes bijvoorbeeld). Laat ze uitlekken en pel ze. Snijd ze middendoor, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in stukken.

  Verwarm de boter in een pan. Bak daarin de uitjes op een zacht vuurtje tot ze zacht worden en lichtjes bruin kleuren. Voeg de tomaten toe. Laat minstens 15 minuten pruttelen, tot de tomaten al hun vocht hebben afgegeven en de bereiding eruitziet als een compote.
  Was en droog de kruiden. Hak de blaadjes fijn. Verwarm de oven voor op 180°C.

 4. Bereid de vulling

  Meng de BIO Worldmix, de tomatencompote, de fijngehakte kruiden en het vruchtvlees van de courgettes in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

 5. Vul en bak de courgettes

  Zout de binnenzijde van de courgettes lichtjes. Vul op met het mengsel. Zet ze in een ovenschotel, overgiet met olijfolie, leg de hoedjes terug op hun plaats en laat 20 minuten garen in de oven.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief