Heerlijk eerlijk
Chef achter het recept

Het Oxfam Fairtrade kookboek. Meer dan vijftig exotische en verrassende recepten, telkens bereid met fairtrade-ingrediënten!

Kleine, ronde courgettes gevuld met Worldmix

schedule75 minuten (+ 20 minuten in de oven)
restaurant_menuBijgerecht | Hoofdgerecht | Vegan | Vegetarisch

Courgettes zijn echte zomergroenten. En gevuld met onze biologische Worldmix word je er ook helemaal vrolijk van!

Heerlijk eerlijk
Chef achter het recept

Het Oxfam Fairtrade kookboek. Meer dan vijftig exotische en verrassende recepten, telkens bereid met fairtrade-ingrediënten!

Alle ingrediënten

4 personen +
  • worldmix met rijst, linzen en quinoa 75 g
  • courgettes 4 stuks
  • tomaten 2 stuks
  • boter 20 g
  • verse munt 2 takjes
  • basilicum 2 takjes
  • verse peterselie 2 takjes
  • olijfolie * 4 el
  • witte peper * 2 snuifjes
  • zout 2 snuifjes
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Doe de Worldmix in een kookpan. Giet er een glas gezouten water bij. Verwarm en laat ongeveer 15 minuten koken op een matig vuur, tot al het water geabsorbeerd is.

  2. Leg de gewassen courgettes gedurende zowat 15 minuten in een kookpan met gezouten kokend water. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Als de courgettes zijn afgekoeld, snijd je bij elk van hen een hoedje eraf. Hol ze vervolgens uit met een klein lepeltje en bewaar de hoedjes en het vruchtvlees.

  3. Pel de uitjes en snijd ze in vieren. Dompel de tomaten even in kokend water (het kookvocht van de courgettes bijvoorbeeld). Laat ze uitlekken en pel ze. Snijd ze middendoor, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in stukken.

  4. Verwarm de boter in een pan. Bak daarin de uitjes op een zacht vuurtje tot ze zacht worden en lichtjes bruin kleuren.

  5. Voeg de tomaten toe. Laat minstens 15 minuten pruttelen, tot de tomaten al hun vocht hebben afgegeven en de bereiding eruitziet als een compote.

  6. Was en droog de kruiden. Hak de blaadjes fijn. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng de Worldmix, de tomatencompote, de fijngehakte kruiden en het vruchtvlees van de courgettes in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Zout de binnenzijde van de courgettes lichtjes. Vul op met het mengsel. Zet ze in een ovenschotel, overgiet met olijfolie, leg de hoedjes terug op hun plaats en laat 20 minuten garen in de oven.

Oxfam-ingrediënten