Knolselderfrietjes
Serveer bij een feestelijke stoverij met pompoenchutney of met een gegratineerde ovenschotel van aardappelschijfjes, Worldmix en prei.
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- knolselder 1 stuks
- olijfolie * 2 el
- zout 1 snuifjes
- currypoeder 2 snuifjes
- verse peterselie 1 bussels
Aan de slag
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verwijder het loof en de schil van de knolselder. Snijd de knolselder in plakken van 1/2 cm en dan in frietjes. Leg deze op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Strooi er currypoeder en de peterselie over en meng alles mooi door elkaar. Voeg zout toe.
-
Bak de knolselderfrietjes 40 min. in de oven. Schep regelmatig om, zodat ze gelijkmatig garen.
-
Werk af met grof zeezout, vers citroensap en eventueel krokantjes van pompoenschil.
-
Tip: Serveer met stoverij en een salade van veldsla en witloof, die je op smaak brengt met olijf- en notenolie en gekneusde gezouten cashewnoten. Of met een gegratineerde ovenschotel van aardappelschijfjes, Worldmix (rood) en prei.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.