Fair Trade Original
Chef achter het recept

Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen

Koekjes met koffieglazuur

schedule20 minuten (+ 30 minuten opstijven)
Fair Trade Original
Chef achter het recept

Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen

Alle ingrediënten

5 personen +
  • boter 130 g
  • vanillesuiker 8 g
  • eieren 1 stuk
  • bloem 280 g
  • poedersuiker 100 g
  • rietsuiker * 185 g
  • koffie * 2 el
  • hagelslag 50 g
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Meng de boter; de rietsuiker en de vanillesuiker met een mixer tot een romige massa.

  2. Voeg het ei toe en mix nog enkele minuten.

  3. Meng de bloem erdoor en kneed het met de hand tot een soepel deeg.

  4. Vorm een bal van het deeg en dek af met huishoudfolie. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  5. Verwarm de oven voor op 175°C.

  6. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 4 mm dik.

  7. Steek figuurtjes of letters naar keuze uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  8. Bak de koekjes in het midden van de oven in 5 tot 7 minuten goudbruin.

  9. Laat de koekjes afkoelen.

  10. Meng de poedersuiker met de koffie en bestrijk hiermee de koekjes.

  11. Versier ze naar wens met hagelslag en laat ze hard worden.

Oxfam-ingrediënten