Kokos-limoenrijst met gemarineerde kip
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- basmatirijst * 1 stuks
- limoen 2 stuks
- basilicum 2 el
- kippendijen 4 stuks
- kippenbouillon 1 stuks
- groenten 400 g
- verse koriander 2 el
- honing (vloeibaar) * 1 el
- zeezout (met chili) 1 snuifjes
- kokosmelk * 1 stuks
- olijfolie * 1 el
Aan de slag
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets.
-
Bestrooi de kip royaal met zeezout. Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven. Rooster de kip circa 20-30 minuten.
-
Breng intussen 125 ml water met de kokosmelk aan de kook. Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 limoen toe en kook de rijst in 10 minuten gaar.
-
Voeg indien nodig extra water toe. Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af. Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst.
-
Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto. Serveer met de kip uit de oven.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.