Kroepoek van bio-jasmijnrijst
Lekker met een hartige rodebietendip.
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- jasmijnrijst * 250 g
- venkel 2 stuks
- venkelzaad 2 el
- frituurolie 500 ml
Aan de slag
-
Verwarm de oven voor op 80°C.
-
Snijd de venkel heel fijn.
-
Rooster het venkelzaad in een pan zonder vetstof.
-
Zet de rijst op met twee koppen water. Voeg de venkel en het venkelzaad toe. Kook de rijst helemaal gaar, tot een pap.
-
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Strijk de rijstpap hierop uit. Droog drie uur in de oven.
-
Haal de rijstkoek uit de oven en breek in grote stukken. Verhit de frituurolie in een diepe pan en frituur de stukken kroepoek enkele seconden, tot de ze opkrullen.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.