Kruidige curry pompoentaart
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- gele currypasta * 70 g
- kokosmelk * 200 ml
- bladerdeeg 1 blaadjes
- preisteel 2 stuks
- flespompoen 750 g
- olijfolie * 1 el
- eieren 4 stuks
- zeezout (met chili) 2 snuifjes
- kant-en-klaar salade 500 g

Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen
Aan de slag
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd de prei in ringen, maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes.
-
Verhit olie in een braadpan en fruit de stukjes pompoen en de prei. Voeg de curry kruidenpasta en de kokosmelk toe.
-
Bedek een springvorm van 22-24 cm doorsnede met het bladerdeeg en zorg voor een flinke opstaande rand.
-
Breek 4 eieren en klop ze los in een kom. Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed door elkaar. Breng dit op smaak met het zeezout.
-
Schep alles in de springvorm en plaats de pompoentaart in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de taart in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar.
-
Serveer de taart in punten en eet met een kant-en-klaar salade.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2021. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.