Mediterraanse focaccia met rozemarijn

Mediterraanse Focaccia Met Rozemarijn Op Tafel
15 minuten + 25 minuten in de oven
Bijgerecht
Hapje
Voorgerecht

Deze mediterraanse focaccia met rozemarijn is een waardige vervanger voor traditioneel brood in jouw feestmenu.

Alle ingrediënten

Voor 6 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Aan de slag

  1. Belangrijk: maak het deeg 1 dag op voorhand en laat het rusten in de koelkast.

  2. Meng de verse gist, lauw water en agavesiroop (of rietsuiker) in een grote kom. Voeg de bloem, zout en olijfolie toe en meng tot een homogeen, kleverig deeg. Laat dit minstens een nacht afgedekt rusten in de koelkast (twee nachtjes mag ook). Zorg dat je kom zeker groot genoeg is, het deeg zal in omvang verdubbelen.

  3. Haal het deeg uit de koelkast wanneer je klaar bent om je focaccia te bakken. Leg een vel bakpapier in een bakplaat of bakvorm en duw het deeg hierop plat. Laat het deeg 30 à 60 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor tot 220°C.

  4. Maak met je vingers putjes in het deeg. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie (of de heerlijke olie van bij de zongedroogde tomaten) en leg er de gesneden rode ui, kerstomaatjes, olijven, rozemarijn op. Werk af met een extra snuif zeezoutmix.

  5. Bak 20 à 25 min. tot de focaccia goudbruin is en je huis heerlijk ruikt!

  6. Snijd de focaccia in gelijke stukken. Heerlijk bij de gevulde pompoen of gewoon zo uit het vuistje.

  7. TIP: kies je toch voor een klassiek feestmenu? Dan is dit een waardige vervanger voor traditioneel brood.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief