Mousse van cremisse

schedule30 minuten (+ 2 uur opstijven)
restaurant_menuDessert | Latijns-Amerikaans | Vegetarisch

Alle ingrediënten

4 personen +
  • Pisco Cremisse 150 ml
  • room 375 ml
  • eieren 4 stuks
  • mascobadorietsuiker * 50 g
  • vanillestokjes 1 stuk
  • gelatine 1 blaadje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm een mengsel van 50 ml room; de eierdooiers; de zaadjes van het vanillestokje en de suiker in een klein steelpannetje op een matig vuur. Blijf kloppen gedurende ongeveer 8 minuten of tot het mengsel begint in te dikken. Laat het mengsel vooral niet koken! Zet opzij.

  2. Laat het blaadje gelatine oplossen in 25 ml koud water. Klop het gelatinemengsel door het eigeelmengsel en voeg de cremisse toe. Klop de resterende room tot slagroom en voeg toe. Hou een beetje slagroom apart om te garneren.

  3. Klop alles nogmaals door elkaar en giet in 4 kommetjes of glazen. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Oxfam-ingrediënten