Paarse rijst met cashewnoten

schedule45 minuten
restaurant_menuAziatisch | Bijgerecht | Vegan | Vegetarisch

Alle ingrediënten

5 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Spoel de rijst een paar keer in water.

  2. Voeg de kokosmelk, het water en het zout toe. Roer alles goed door.

  3. Breng het mengsel op een matig vuur aan de kook (niet afdekken). Roer regelmatig, zodat de rijst niet aanbrandt. Zet het vuur zachter wanneer het mengsel begint te koken en laat alles rustig sudderen, met deksel. Laat nog 15 tot 20 minuten koken.

  4. Neem de pan van het vuur en laat de rijst, met deksel, verder stomen voor 10 tot 15 minuten. Stoof ondertussen de sjalotten aan in de boter. Bestrooi met zout. Wanneer de sjalotjes goudbruin zijn, haal je ze van het vuur en laat je ze uitlekken op wat keukenpapier.

  5. Hak en rooster de cashewnoten.

  6. Serveer de rijst met de sjalotjes en de cashewnoten.

Oxfam-ingrediënten