Palmhartensoep
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- palmharten * 410 g
- groentebouillon 1000 ml
- olijfolie * 2 el
- ui 1 stuks
- vloeiende bloem 1 el
- selder 0.5 stuks
- room 200 ml
- verse peterselie 2 takjes
Aan de slag
-
Laat de palmharten uitlekken en spoel even onder stromend water.
-
Hou een paar stengels apart voor de garnering.
-
Stoof de ui en de selder in een beetje olijfolie.
-
Voeg de palmharten en 3/4de van de bouillon toe en pureer de soep.
-
Maak een roux met de overgebleven bouillon, olijfolie en bloem.
-
Dik de soep in met de roux.
-
Serveer de soep met peterselie en room.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.