Pasta met broccolipesto

schedule15 minuten
restaurant_menuHoofdgerecht | Vegetarisch

Snel en eenvoudig pastagerecht.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • penne * 400 g
  • broccoli 250 g
  • knoflook 1 teentje
  • citroen 1 stuk
  • pijnboompitten 3 el
  • olijfolie * 5 el
  • parmezaan 3 el
  • pesto * 4 el
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom intussen de broccoliroosjes gaar in 4 min. Rasp de citroenschil en pers dan het sap uit.

  2. Pureer de broccoli lichtjes en voeg er de geperste look, pesto, de geraspte citroenschil en de pijnboompitten aan toe.

  3. Giet de pasta af en roer er de broccolipesto door. Breng het geheel verder op smaak met olijfolie, peper, zout en de helft van het citroensap.

  4. Bestrooi met parmezaanschilfers en roer voorzichtig om.

  5. Buon Appetito!

Oxfam-ingrediënten