Pasta met broccolipesto

Pasta met broccolipesto Oxfam recept
15 minuten
Hoofdmaaltijd

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

  • penne * 400 g
  • broccoli 250 g
  • knoflook 1 teentje
  • citroen 1 stuks
  • pijnboompitten 3 el
  • olijfolie * 5 el
  • parmezaan 3 el
  • pesto * 4 el

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom intussen de broccoliroosjes gaar in 4 min. Rasp de citroenschil en pers dan het sap uit.

  2. Pureer de broccoli lichtjes en voeg er de geperste look, pesto, de geraspte citroenschil en de pijnboompitten aan toe.

  3. Giet de pasta af en roer er de broccolipesto door. Breng het geheel verder op smaak met olijfolie, peper, zout en de helft van het citroensap.

  4. Bestrooi met parmezaanschilfers en roer voorzichtig om.

  5. Buon Appetito!

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief