Fair Trade Original ism Gees van Asperen
Chef achter het recept

Pittig broodje met (kip)gehakt

schedule15 minuten
restaurant_menuGevogelte | Lunch | Oosters
Fair Trade Original ism Gees van Asperen
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
  • pindakaas 2 el
  • woksaus zoetzuur * 0.5 stuks
  • ananasschijven (op siroop) 0.5 stuks
  • zeezout (met chili) 2 snuifjes
  • sambal oelek 1 tl
  • olijfolie * 1 el
  • kipgehakt 300 g
  • preisteel 1 stuk
  • spitskool 0.5 stuks
  • stokbrood 1 stuk
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verhit olie in een wok of braadpan; voeg het kipgehakt (of vegetarische variant) toe en bak tot het gehakt gaar is.

  2. Snijd de prei in ringen en de spitskool in dunne repen en voeg het toe aan het gehakt. Bak de groenten kort mee.

  3. Snijd de ananas in stukjes. Voeg de woksaus en de ananasstukjes toe en verwarm het even mee. Breng op smaak met het zeezout.

  4. Snijd intussen het stokbrood in gelijke stukken en daarna overdwars open. Besmeer het brood met een laag pindakaas en sambal naar smaak. Schep het gewokte kipgehakt-groenten mengsel op het brood.

Oxfam-ingrediënten