Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Pittig gevulde champignons

schedule15 minuten (+ 20 minuten in de oven)
restaurant_menuBijgerecht | Hapje | Vegan | Vegetarisch | Voorgerecht

Een pittig bijgerecht, dat mag niet ontbreken bij een feestbuffet! En deze gevulde champignons vervullen die rol prima.

Wijntip van onze expert, Wim Melis: Campesino Chardonnay Gran Reserva uit Chili.

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Alle ingrediënten

6 personen +
  • bruine champignons 300 g
  • zijdentofu 100 g
  • cashewnoten * 50 g
  • zeezout (met groene kruiden) 0.25 tl
  • witte peper * 0.25 tl
  • olijfolie * 2 el
  • water 2 el
  • citroensap 1 el
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Laat de cashewnoten 4 uur weken in water.

  2. Mix alle ingrediënten, behalve de champignons, in de keukenmachine. Ontdoe de champignons van hun steeltje en vul ze dan met het mengsel.

  3. Bak ze 20 minuten in de op 180 °C voorverwarmde oven.

Oxfam-ingrediënten